Split Air Conditioner

اسپلیت چیست؟

اسپیلت‌ ها نسل برتر كولر های گازی هستند كه هواداران زیادی نسبت به انواع خنك‌ كننده‌ های آبی و گازی دارند. به همین دلیل فروش بسیار بیشتری نسبت به انواع كولرها پیدا كرده‌ اند. طی 10 سال اخیر با وارد شدن این نسل از كولرها تحولی بزرگ در خنك‌ كردن و گرم‌ كردن خانه‌ ها و ادارات و… به وجود آمده است. و روز به روز نوع اسپیلت ها رو به پیشرفت می باشد .

از اسپیلت ها برای گرم کردن محیط در فصل زمستان هم استفاده می شود به خصوص این روز ها که مصرف سرانه گاز در فصل گرما باعث افزایش قیمت گاز شده

نکته : این باور اشتباه در میان مردم جا اقتاده است که استفاده از اسپلیت ها مصرف برق بسیار زیادی دارد

تعریف  اسپلیت به بیان دیگر

به بیان دیگر اسپیلت‌ها نسل برتر كولرهای گازی هستند به‌طوری‌كه با واردشدن آنها به كشور، فروش كولرهای گازی کاهش یافته. اسپیلت‌ها نه تنها هوا را  با دمای مورد علاقه شما  هماهنگ می‌كنند بلكه رطوبت هوا را هم به حد استاندارد می‌رسانند، باكتری‌های اتاق را از بین می‌برد و به وسیله فیلتری كه در آنها تعبیه شده، هوا را هم كاملا تصفیه می‌كنند. همچنین به وسیله ماده‌ای بی‌بو و بی‌رنگی كه از فیلتر این دستگاه تولید و در هوا پخش می‌شود، میكروب‌های معلق در هوا را نیز می‌كشند و سرانجام اینكه حجم كانال این دستگاه بسیار بالاتر از كولرهای گازی است.

مزایای استفاده از سیستم اسپلیت

1 ) کم کردن آلودگی هواست . زیرا دارای فیلتر ضد آلرژی می باشد.

2) ظرفیت بالا برای گرم و سرد کردن منازل به صورت خصوصی و عمومی ( اتاق خواب به صورت مجزا و سالن به صورت عمومی )
3) دارای ترموستات دمایی می باشد ، این موضوع باعث می شود تا دمای محیط را تا هر مقدار(حداکثر ظرفیت دستگاه) کنترل کنید

این موضوع باعث می شود تا هر زمانی که شخصی در محل نبود سیستم کار نکندکه باعث صرفه جویی در پول و انرژی می شود.
4) مزیت دیگر این سیستم ها خنک کردن تمام فضا در مدت زمان کم و به طور یکنواخت می باشد.
5) همچنین صدای کم آن در منزل ایجاد مشکل نمی کند.

معایب دستگاه اسپلیت

یکی از مهم ترین معایب سیستم های اسپلیت هزینه بالای اولیه است که به مرور زمان با توجه به هزینه ی متریال و مصرفی در طول 2 سال این هزینه به طور کامل بر میگردد، هزینه متوسط هر تن تبرید 2000 دلار می باشد.
همچنین این سیستم ها حدود %25 انرژی بیشتری نسبت به کولرهای گازی مصرف می کند که این موضوع با توجه به راندمان کاری و توزیع یکنواخت هوا و یکسان سازی هوا در کوتاه ترین زمان قابل چشم پوشی است .

انواع اسپلیت

دیواری :

یکی از انواع اسپلیت ها است که طرفداران زیادی هم دارد، این اسپلیت از دو قسمت داخلی و خارجی یعنی به ترتیب از اواپراتور و کندانسور تشکیل شده اند. هرکدام از این یونیت هاتوسط لوله های مسی با یکدیگر ارتباط دارند. در یک لوله گاز مبرد لوله ضخیم تر و در لوله مسی باریک تر مایع مبرد جریان دارد. این نوع از اسپلیت ها بیشترین فروش و کارایی را دارند و گزینه ای مناسب برای محیط های مسکونی و اداری محسوب می شوند. ظرفیت این کولرها از 7 هزار تا 36 هزار بی تی یو بر ساعت متفاوت است و روی دیوار نصب می شوند. لذا قبل از خرید کولر اسپلیت لازم است  حتما مساحت و متراژ فضای مورد استفاده بررسی شود.

اسپلیت ایستاده:

نوع دیگر از اسپلیت ها، اسپلیت های ایستاده هستند که در ظرفیت های بالاتری تولید می شوند. این اسپلیت ها که عمدتا با برق سه فاز کار می کنند، می توانند در سالن های بزرگی مانند تالارها، فروشگاه های بزرگ، رستوران ها، بانک ها و … مورد استفاده قرار گیرند. چرا که این وسیله توان سرمایشی بالا و قدرت پرتاب باد بالایی دارد.
لازم به ذکر است که اسپلیت های ایستاده می توانند فضای کمی را اشغال کرده و در انرژی صرفه جویی نمایند. این نوع از اسپلیت به شکل ایستاده روی زمین قرار می گیرد و اغلب دارای کمپرسور اسکرال می باشند. همچنین فاصله لوله کشی بین پانل داخلی و کندانسور در این کولرها گازی بیشتر از اسپلیت های دیواری است و در ظرفیت های 48000، 60000، 80000 و 96000 بی تی یو بر ساعت تولید می شوند.

اسپلیت سقفی:

یکی از انواع زیبا و شیک از کولر اسپلیت ها که برای استفاده از فضاها و محیط های اداری بسیار مناسب است، اسپلیت سقفی می باشد. نوع عملکرد این اسپلیت ها به گونه ایست که می توانند گرما و سرمای تولید شده را از طریق سقف به سمت زمین از هر چهار جهت پخش کنند. از آن جایی که قسمت اصلی این اسپلیت ها در سقف کاذب قرار گرفته و دیده نمی شود، تنها بخشی از پنل زیبایی نمایان خواهد شد که بر جلوه ی فضا می افزاید. اسپلیت سقفی کاستی به ریموت کنترل های دستی و دیواری مجهز هستند و می توانند علاوه بر ایجاد زیبایی در سقف، عملکرد قابل قبولی را از خود به نمایش بگذارند.

اسپلیت سقفی کانالی:

یکی دیگر از انواع اسپلیت ها که ظرفیت بالایی دارد، اسپلیت سقفی کانالی می باشد. البته کانال مورد استفاده در این دستگاه ها بیشتر از طول 1 تا 1/5 مترنمی باشد و همچنین هیچ تغییر جهتی در طول کانال اجرا نمی شود در این نوع اسپلیت، لوله کشی میان اواپراتور و کندانسور می تواند از سایر اسپلیت ها طولانی تر باشد، لذا یونیت داخلی که در سقف کاذب قرار می گیرد، امکان ایجاد چندین دریچه خروجی هوا را فراهم می سازد. . همچنین اسپلیت سقفی کانالی با یک یونیت داخلی می تواند چند اتاق یا محیط مجزا را از طریق کانال های هوادهی سرد یا گرم سازد.

اسپلیت سقفی-زمینی:

کولر گازی اسپلیت سقفی-زمینی در ایران کمترین کاربرد را دارد از نظر فیزیکی شبیه به اسپلیت دیواری است این مدل دستگاه ها  دارای یونیت داخلی بصورت مکعب مستطیل است که می تواند روی زمین چسبیده به دیوارو یا زیر سقف نصب شود ، از نظر کاربرد برای مکان هایی مناسب است که فاقد سقف کاذب می باشند، مانند دستگاه فن کویل ، یونیت داخلی کاملا نمایان است همچنین امکان قرار گیری آن در سقف وجود ندارد.
این دستگاه از ظرفیت ۲۴۰۰۰ تا ۵۴۰۰۰ بی تی یو بر ساعت تولید می شود که تا ظرفیت ۳۶۰۰۰ معمولا تکفاز و در ظرفیت های بالاتر از نوع سه فاز است.
مانند سایر کولر های اسپلیت این دستگاه دارای پنل داخلی و خارجی مجزا است و بوسیله لوله مسی و کابل برق به یکدیگر متصل می شوند.

دسته بندی اسپلیت های گرید A :

فهرست