با شناخت تفاوت پکیج دیواری و زمینی، میتوانید بهراحتی سیستم گرمایشی مورد نظر خود را انتخاب و خرید موفقی را تجربه کنید. پکیجها در مقایسه با سایر سیستمهای گرمایشی، صدای کمتری تولید میکنند. علاوهبرآن، نوسانات تغییر دمای آب نیز در آنها کمتر است. به اینصورت که آب با شیب یکنواختتری در پکیج گرم میشود. همین ویژگی باعث محبوبیت زیاد این دستگاهها بهخصوص برای ساختمانهای مسکونی شده است. این سیستمها در فضای کوچک هم قابل نصب و راهاندازی هستند. در دنیای امروز که ساختمانها کوچکتر شده و فضای کمتری دردسترس است؛ این ویژگی بهعنوان یک مزیت مهم محسوب میشود. موارد عنوان شده در واقع وجه تشابه پکیجهای دیواری و زمینی هستند.
از سوی دیگر نکات بسیاری برای انتخاب و خرید سیستم گرمایشی متناسب با نیاز شما، وجود دارد که با رعایت آنها میتوان علاوهبر صرفهجویی در هزینههای خرید و نصب، بیشترین راندمان را نیز شاهد بود. پکیجهای گرمایشی به دو دسته دیواری و زمینی تقسیم میشوند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. این دستگاهها برای گرم کردن هوای ساختمانها و همچنین تأمین آب گرم، مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به تفاوت در ویژگیهای ساختاری و نحوه عملکرد مدلهای دیواری و زمینی، واضح است که در نوع کاربری هم با یکدیگر تفاوتهایی دارند. درادامه این مطلب قصد داریم به تفاوت پکیج دیواری و زمینی بپردازیم.
محل نصب پکیج دیواری و زمینی آلزان
محل نصب در این دو نوع دستگاه مهمترین تفاوت پکیج دیواری و زمینی آلزان بهشمار میرود. از آنجا که نوع زمینی این پکیجها فندار هستند و دستگاههای فندار هم میبایست در فضاهای بسته نصب و راهاندازی شوند که در معرض باد قرار نگیرند؛ آنها را در بالکن آپارتمانها نمیتوان نصب کرد. در مقابل برای نصب پکیجهای دیواری در تراس و بالکن ممنوعیت خاصی وجود ندارد. توصیه میشود از پکیج دیواری در ساختمانهایی با مساحت کم و کوچک استفاده شود که نیاز به تولید آب گرم در حد متوسط دارند. در محلهایی که نیاز به تولید گرمای بیشتری دارند مانند ساختمانهای چند طبقه و مکانهایی با مساحت زیاد، استفاده از پکیج زمینی مقرونبهصرفهتر و کاربردیتر بوده و گرمای مورد نیاز و مناسب را برای آن فضاها تولید خواهد کرد.
تفاوت در میزان فضا
تفاوت پکیج دیواری و زمینی، در میزان فضای مناسب برای نصب هم دیده میشود. پکیج دیواری برای نصب به فضای کمتری نیاز داشته، بر این اساس در آپارتمانها استفاده از آن راحتتر است. اما پکیج زمینی برای نصب به فضای بیشتری نیاز دارد و در مقابل میتواند آب گرم مورد نیاز را برای چندین طبقه در ساختمان تأمین کند.
تفاوت پکیج دیواری و زمینی در ابعاد و محل نصب
از آنجا که پکیجهای دیواری بهطور عمده در سایز و ابعاد کوچکتری طراحی و تولید میشوند، وزن کمی دارند در نتیجه بهراحتی بر روی دیوار نصب میشوند. بههمین دلیل میتوان از آنها برای نصب و اجرا در داخل آشپزخانه و بین کابینتها استفاده کرد. از سوی دیگر این پکیجها بدون اشغال فضای مفید؛ آب گرم مورد نیاز ساختمان را نیز تأمین میکنند. در مقابل، پکیجهای زمینی در ابعاد بزرگتری طراحی و ساخته میشود. محل نصب این دستگاهها بهصورت روکار و روی زمین است.
تفاوت در ظرفیت حرارتی
یکی دیگر از موارد مهمی که در تفاوت پکیج دیواری و زمینی باید به آن توجه کرد، میزان ظرفیت حرارتی آنها است. نوع دیواری این پکیجها در ظرفیتهای 22 تا 36 کیلووات موجود هستند. بنابراین میتوان از آنها در مکانهایی با متراژ کمتر که تعداد دفعات باز و بسته شدن آب در آنجا کمتر است، استفاده کرد. در پکیجهای زمینی ظرفیت حرارتی بالاتر از 36 کیلو وات بوده که بیشتر از نوع دیواری است. در نتیجه میتوانند گرمای بیشتری نیز تولید کنند. بنابراین میتوان از پکیج زمینی برای ساختمانها و خانههای بزرگ (مکانهایی با متراژ بالاتر از 300 متر ) که نیاز به گرمای بیشتری دارند استفاده کرد.
تفاوت در تأمین مقدار آب گرم
تفاوت پکیج دیواری و زمینی درهنگام نوسانات فشار آب یا قطع آن، بسیار مهم جلوه خواهد کرد. پکیج زمینی بهدلیل داشتن مخزن کویلدار یا مخزن ذخیره آب، حجم بیشتری از آب گرم مورد نیاز کاربران را تأمین میکند. از سوی دیگر در صورت قطع شدن آب نیز، حجم مشخصی از آب گرم را در اختیار ساکنان قرار میدهد. اما در پکیج دیواری بهدلیل داشتن ابعاد کوچکتر، امکان نصب مخزن روی آن وجود ندارد. بنابراین این نوع دستگاه فاقد مخزن بوده و فقط میتواند آب ورودی به دستگاه را گرم کند. بههمین دلیل درساختمانهای بزرگتر ترجیحاً از پکیج زمینی استفاده میشود.
به عبارت دیگر در مکانهای بزرگ مانند مراکز تجاری و بیمارستانها که کاربران زیادی دارند و میزان آب گرم بیشتری نیاز است، استفاده از نوع زمینی علاوهبر اینکه نیازهای این مکانها را بهتر تأمین میکند، مقرونبهصرفهتر هم خواهد بود. از طرفی نوسانات دمایی به حداقل ممکن رسیده و به پکیج هم فشار وارد نمیشود.
پکیج دیواری آلزان بهتر است یا زمینی؟
بعد از بیان تفاوت پکیج دیواری و زمینی این سؤال مطرح میشود که پکیج دیواری بهتر است یا زمینی؟ این دو نوع پکیج بر اساس کاربرد و نوع استفاده میتوانند نسبت به یکدیگر برتری داشته باشند. بهعنوان مثال برای ساختمانهایی با متراژ کم، نوع دیواری بهدلیل مقرونبهصرفه بودن و همچنین اشغال فضای کمتر، انتخاب بهتری است. در صورتیکه در ساختمانهایی با متراژ بالا و بزرگ، نوع زمینی آن انتخاب بهتری خواهد بود. زیرا نیاز به گرمایش قویتر و بیشتری دارند. بر این اساس مواردی که نشاندهنده بهتر بودن هرکدام از این پکیجهاست، به تفاوتهای بیان شده در مورد آنها بستگی دارد.
کلام آخر
تجهیزات حرارتی در انواع و شکلهای مختلفی طراحی و تولید میشوند. نکته قابل توجه اینکه همگی نقش بهسزایی در تأمین آرامش و آسایش افراد ایفا میکنند. تمام سیستمهای گرمایشی بهگونهای طراحی و ساخته شدهاند که آب گرم و گرمای مورد نیاز برای انجام کارهای روزانه را از طریق مصرف سوخت، فراهم کنند. بنابراین نصب بهترین نوع پکیج، یکی از نیازهای اساسی در تمامی ساختمانها محسوب میشود. نکته مهم اینکه قبل از خرید حتماً به تفاوت پکیج دیواری و زمینی توجه کرده و متناسب با فضای مورد نظر خود، مطلوبترین و مناسبترین نوع را انتخاب کنید. با مراجعه به سایت شرکت ونداد میتوانید با انواع پکیجهای آلزان بیشتر آشنا شوید. همچنین با دریافت مشاورههای لازم از کارشناسان مجرب و متخصص ونداد، خرید مقرونبهصرفه و بهینهای را تجربه کنید.